A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság és a társhatóságok közös célja az illegális tevékenységek visszaszorítása, felszámolása

Publikálva: 2018. szeptember 14.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság és a társhatóságok, ellenőrzésekkel védik a legálisan, a jogszabályi előírásokat betartva működő vállalkozásokat, képesített magánszemélyeket.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (Hatóság) tájékoztatja Önöket a Hatóság és a társhatóságok ellenőrzési eljárási tevékenységeiről. A Hatóság folyamatosan törekszik arra, hogy ügyfeleivel és stratégiai partnereivel a lehető legjobb kapcsolatot alakítsa ki. Ennek érdekében a Hatóság a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel védi a legálisan, a jogszabályi előírásokat betartva működő vállalkozásokat, képesített magánszemélyeket. 

Az ellenőrzés célja, hogy jogkövető magatartásra bírja rá a kötelezetteket, védje a jogszerűen tevékenykedő vállalkozásokat az illegális tevékenységet és feketekereskedelmet folytatókkal szemben, nyomon kövesse a klímagázok életútját, ezáltal elősegítse az egészség és a környezet védelmét, valamint csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. 

A társhatóságok közül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fogalmazott meg közös célt a Hatósággal, amelyhez kötődő ellenőrzési eljárás eredményeként 2018. szeptember 10. napján Röszkén 13 millió forint értékű, klímaberendezések töltésére alkalmas gázpalackot foglaltak le.

A NAV által kiadott hivatalos sajtóközlemény az alábbi linken tekinthető meg.

https://www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/13_millio_forint_erte2018091html

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció