A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkezdte a klímagáz képzések távoktatásban történő lebonyolítását

Publikálva: 2020. április 9.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkezdte a klímagáz képzések távoktatásban történő lebonyolítását.

Tisztelt Ügyfelünk!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) 2020. március 17. napjától felfüggesztette a személyes jelenléthez kötött klímagáz képzéseket és vizsgákat.
A Kormány március 26. napján megjelent 70/2020 (III. 26.) Korm. rendelete szabályozza a felnőttképzés távoktatásban való megvalósításának lehetőségét, mely alapján személyes jelenlétként kell figyelembe venni a képzésben részt vevő személy e rendelet alapján távoktatásban történő részvételét.

Annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzet miatt egyébként is nehéz helyzetbe kerülő vállalkozásoknak, munkavállalóknak lehetőség szerint segítséget nyújthassunk a Hatóság a Szakképzési Centrumok közreműködésével megkezdte a klímagáz képzések távoktatásban történő lebonyolítását. Kontaktórás képzést nem tarthatunk, a felkészítő tanfolyam távoktatásban történő elvégzésére nincs lehetőség.

A távoktatásba való bekapcsolódáshoz szükséges feltételek:
- számítógép/laptop, amely rendelkezik mikrofonnal és kamerával vagy olyan okos készülék, amely lehetővé teszi a megfelelő kommunikációt, illetve láthatóságot;
- megfelelő internetkapcsolat.

Amennyiben korábban olyan Szakképzési Centrumba jelentkezett, amelyben nem indul távoktatás, a Hatóság biztosítja az átjelentkezés lehetőségét. A meg nem tartott képzésekről lejelentkeztettük az ügyfeleket, lehetővé téve az új jelentkezést.

A Hatóság a megújító képzések távoktatásban történő részvételét is lehetővé teszi, ugyanezen feltételek biztosítása mellett.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megújító képzés teljesítéséhez a képesített személynek a Klímagáz Adatbázisban kell jelentkeznie a képesítés érvényességének lejártát megelőző 6 hónapon belül.

Jelenleg azokat a klímagáz képzési időpontokat láthatják a Klímagáz Adatbázisban, melyeket távoktatás keretében tartanak. Az új időpontokat folyamatosan töltik fel a Szakképzési Centrumok, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy a távoktatásnál egy időben kisebb létszámmal tud az oktató foglalkozni. A képzésre a Klímagáz Adatbázison keresztül (https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/)  – természetes személyként történő bejelentkezést követően – a „Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére” menüpontban, az „Új jelentkezés” gombra kattintva tud jelentkezni.

Megértésüket, türelmüket köszönjük.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció