Aktualitások

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkezdte a klímagáz képzések távoktatásban történő lebonyolítását

Publikálva: 2020. április 9.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkezdte a klímagáz képzések távoktatásban történő lebonyolítását.

Tovább a teljes cikkre

Kijárás igazolására szolgáló nyilatkozatmintákat tett közzé a HKVSZ

Publikálva: 2020. március 30.

A Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ) honlapján közzétette a kijárási korlátozás esetén történő kijárás igazolására szolgáló nyilatkozatokat.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztatás a légkondicionáló-szerelő kisadózókat érintő kedvezményekről

Publikálva: 2020. március 25.

A járványügyi helyzetre tekintettel hatályba lépett rendelkezések a légkondicionáló-szerelés tevékenységet végző kisadózó Ügyfeleinket is érintik.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztatás a fluorozott szénhidrogének 2021. évben történő behozatalával kapcsolatos kvótaigénylésről

Publikálva: 2020. február 25.

Az EU Bizottság az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétette a 2021. évre vonatkozó kvótaigényléssel kapcsolatos kérelmek benyújtásának határidejét.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság az ügyfelei részére 2020. február 20. napján szakmai továbbképzést tart

Publikálva: 2020. február 10.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság a feladatkörét érintően a jogalkalmazói tevékenység körében kiemelten fontosnak tartja a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal tevékenységet végzők tájékoztatását, a jogszabályok változásából eredő útmutatást, az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolat kialakítását, melynek okán szakmai továbbképzés kerül megrendezésre.

Tovább a teljes cikkre

A jövő az alacsonyabb GWP-jű hűtőközegeké

Publikálva: 2020. február 4.

2020. január 1. napjától kezdődően változik a 2 500-as vagy annál nagyobb globális felmelegedési potenciállal rendelkező fluortartalmú üvegházhatású gázok szervizcélú felhasználásának szabálya.

Tovább a teljes cikkre

Új oktatóközpontban képzik a környezetkímélő hűtőberendezések kezelőit, karbantartóit

Publikálva: 2020. január 20.

2020 januárjától nem lehet forgalomba hozni a Magyarországon is leggyakrabban használt, 2500-as vagy annál nagyobb globális felmelegedési potenciállal rendelkező fluortartalmú üvegházhatású gáz (F-ÜHG) hűtőközegeket. A korlátozásoknak megfelelő, alternatív hűtőközegek kezelése fizikai és kémiai összetételük miatt speciális szakértelmet igényel. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság ezért egy oktató- és demonstrációs labort létesített az F-ÜHG és szén-dioxid töltetű hűtőberendezések kezelőinek és karbantartóinak gyakorlati képzéséhez.

Tovább a teljes cikkre

Meghívó a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság 2019 őszén tartandó szakmai továbbképzéseire

Publikálva: 2019. szeptember 2.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal tevékenységet végzők részére 2019 őszén 2 helyszínen szakmai továbbképzéseket tart.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság fókuszában az illegális gázkereskedelem

Publikálva: 2019. augusztus 6.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúly tevődik az illegális hűtőközeg-kereskedelem elleni küzdelemre. Az illegális hűtőközegek jelenléte a piacon mind költségvetési, mind gazdasági, mind pedig környezetvédelmi szempontból káros hatással bír.

Tovább a teljes cikkre

Itt a klímaszezon! Kitől, hogyan vásároljunk klímaberendezést? – Nemzeti Klímavédelmi Hatóság ajánlásai

Publikálva: 2019. július 1.

A lakossági split-klímák népszerűsége az utóbbi években töretlen, hiszen segíthetnek átvészelni a nyári hőséget. A lakossági klímaberendezések telepítése azonban megfelelő műszaki ismereteket, képesítést és körültekintést igényel. Mielőtt split-klímát vásárolnánk, különösen fontos, hogy tájékozódjunk a vásárláshoz és a telepítéshez szükséges dokumentumokról, feltételekről.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció