Az előtöltött alkalmazást forgalmazó vállalkozások telephelyei számára is elérhetővé vált a Telepítési Tanúsítvány generálása

Publikálva: 2019. április 17.

Új funkcióval bővült a Klímagáz adatabázis, így a nem hermetikusan zárt, hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val előtöltött alkalmazást forgalmazó vállalkozások telephelyei számára is elérhetővé vált a Telepítési Tanúsítvány generálása.

Tisztelt Ügyfelünk!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatja, hogy a Klímagáz adatbázis (továbbiakban: Adatbázis) új funkcióval bővült, mely használatával nem hermetikusan zárt, hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val előtöltött vagy azzal üzemelő alkalmazást forgalmazó vállalkozások kereskedelmi egységei, telephelyei számára is elérhetővé válik a Telepítési Tanúsítvány generálása úgynevezett nyomtatási token használatával.

Ez esetben a telephelyen dolgozó, telepítési tanúsítvány kinyomtatásával megbízott személynek nem szükséges az Adatbázisba vállalkozásként belépni, az Adatbázis belépési felületéről is indítható a Telepítési tanúsítvány nyomtatása az „Előtöltött berendezés/Telepítési tanúsítvány nyomtatása” menüpontból, nyomtatási token (kódsor) használatával. A nyomtatási token a vállalkozás Adatbázis fiókjából érhető el a „Berendezések/Telephelyek/Tárolási helyek” menüpontból, telephelyenként egy token áll rendelkezésre, melyet a vállalkozás regisztrációját kezelő személy ér el.

A Hatóság felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy a vállalkozás telephelyéhez rendelt nyomtatási token, az adott telephelyen dolgozó illetékes személy felé történő eljuttatása a vállalkozás felelőssége.

A frissített Útmutató a Hatóság honlapjának Letölthető anyagok menüpontjában már elérhető.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció