Elérhető a WhatGas? applikáció frissítése

Publikálva: 2022. június 8.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy közzétételre került a WhatGas? applikácó frissítése, amely az ENSZ Környezetvédelmi Programjának honlapján, valamint a Google Play Áruházban érhető el.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) WhatGas? elnevezésű alkalmazása egy, a fluortartalmú üvegházhatású gázokra, ózonréteget lebontó anyagokra és egyéb alternatív hűtőközegekre vonatkozó információs eszköz. Az alkalmazás célja, hogy egy modern, könnyen használható eszközt biztosítson, amely mobileszközökön vagy az OzonAction weboldalon keresztül elérhető, és amely megkönnyíti a klímagázokkal kapcsolatos feladatok ellátását. Ha a felhasználónak további információra vagy segítségre van szüksége az általa vizsgált hűtőközegek azonosításához, az az alkalmazás segítségével könnyen beszerezhető.

Az applikáció angol, francia, illetve spanyol nyelven érhető el, számos hasznos információt nyújtva a hűtőközegekről a különböző keresési módszereknek köszönhetően. Az applikáció által lekérdezhető a kérdéses vegyi anyag számos paramétere, többek között a vegyi anyag neve és képlete; a vegyi anyag típusa, általános kereskedelmi neve; különböző vegyi- és áruazonosítók (CAS-számok, ASHRAE-jelölések, HS-kódok, UN-számok stb.); valamint a gyúlékonysággal vagy az ózonlebontó illetve globális felmelegedési potenciállal kapcsolatos egyéb hasznos információ. Az alkalmazás tartalmazza mind a tiszta anyagokat, mind a legújabb hűtőközeg-keverékeket (az ASHRAE által jóváhagyott hűtőközeg-jelölésekkel).

Az alkalmazás az UNEP OzonAction programjának részét képezi. Az OzonAction segítséget nyújt különböző országok érdekelt feleinek, többek között az alábbiaknak vámtisztviselők, kormánytisztviselők és szakembereknek, hogy elősegítsék a Montreali Jegyzőkönyvnek való megfelelést.

Az applikáció a Google Play Áruházban, valamint az alábbi linken érhető el:
https://www.unep.org/ozonaction/resources/mobile-app-whatgas/whatgas

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció