Keresettek a klímaszerelőknek szóló képzések

Publikálva: 2016. május 20.

A regisztrációs lehetőség 2016 márciusi megnyitása óta több mint hatszázan jelentkeztek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által elindított klímagáz képzésekre.

A regisztrációs lehetőség 2016 márciusi megnyitása óta több mint hatszázan jelentkeztek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által elindított klímagáz képzésekre.

Az érdeklődők országszerte 18 szakképzési centrum közül választva, a lakóhelyükhöz közel szerezhetik meg a tevékenység végzéséhez szükséges tudást és az azt igazoló okmányt. A képzések minimális létszáma kezdetben 10 fő volt. Újabban azonban kisebb létszámmal, akár 5 fővel is indulnak tanfolyamok, hogy a képesítési tanúsítványok a nyári időszak előtt megszerezhetőek legyenek. 

A képzési kínálatban elérhető ötféle lehetőség közül a legtöbb jelentkező a klímagáz-, illetve a megújító képzést választja. A képesítéssel rendelkezők okmányuk érvényességét egy vagy három évvel hosszabbíthatják meg hatósági vagy megújító képzés keretében. Megújító képzésre eddig közel 200 fő jelentkezett. Hamarosan további 60 fő oktatása kezdődhet meg Budapesten, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen.

A szakképzési centrumokban képesített oktatók várják az érdeklődőket, akik a megfelelő eszközpark segítségével naprakész tudást szerezhetnek, újíthatják meg ismereteiket. Jelentkezni a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján elérhető Klímagáz adatbázison keresztül lehet, ahol a regisztráció után az ingyenes tananyag is elérhető. Bővebb információ a https://nkvh.kormany.hu/ oldalon található.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Menü

Főoldal

Navigáció