Sajtóközlemény: A klímavédelmi tevékenység új eszköze - Klímagáz Adatbázis

Publikálva: 2017. április 4.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 490,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással Klímagáz Adatbázist hoz létre a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására, amely keretében az adatbázis-fejlesztés mellett a kapcsolódó helyszíni mérési és ellenőrzési tevékenységek biztosításához szükséges eszközök beszerzésére, valamint szemléletformálási céllal demonstrációs labor és mobil demonstrációs állomás kialakítására kerül sor.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

A klímavédelmi tevékenység új eszköze – Klímagáz Adatbázis

2017. március 29.

 A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a „KEHOP-1.1.0 Vízgazdálkodással és az éghajlatváltozás hatásaival kapcsolatos tervezés, informatikai és monitoring fejlesztés” című felhívás keretében 490,80 millió Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Klímagáz Adatbázis létrehozására.

A projekt célja, hogy a globális klímavédelmi törekvésekkel összhangban csökkenjen Magyarország fluortartalmú üvegházhatású gáz kibocsátása, és ezen keresztül mérséklődjenek a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai. A Klímagáz Adatbázis fejlesztésével a fluortartalmú üvegházhatású gázok kibocsátása és az érintett vállalkozások tevékenységei nyomon követhetőek lesznek, megvalósítva ezzel az európai uniós előírásoknak való megfelelést. A projekt eredményeként megteremtődnek a klímagáz kereskedelem piaci kifehérítésének feltételei.

A beruházás keretében - az adatbázis-fejlesztés mellett - a kapcsolódó helyszíni mérési és ellenőrzési tevékenységek biztosításához szükséges eszközök beszerzésére kerül sor. A projekt szemléletformálási céljainak megfelelően - a megyei tájékoztató fórumok és szakmai workshopok megrendezése mellett - demonstrációs labor és mobil demonstrációs állomás kerül kialakításra.


A fejlesztés Budapesten, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság székhelyén valósul meg, tervezett befejezése 2018. március 2.


A projektről bővebb információt a https://nkvh.kormany.hu/ oldalon olvashatnak ITT.

Menü

Főoldal

Navigáció