Tájékoztatás a szivárgásvizsgálati tervdokumentáció feltöltésével kapcsolatos kötelezettség megváltozásáról

Publikálva: 2018. január 15.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy szivárgásvizsgálati tervdokumentáció feltöltésével kapcsolatos kötelezettség 2018. január 1. napjától megváltozott.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) ezúton tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2018. január 1. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) módosítása.

A módosított Kormányrendelet 3. számú mellékletének 1. bekezdése értelmében, a mobil és helyhez kötött hűtés-légkondicionálás területén üzemeltetett olyan hűtőkör esetén, amely 6 darabnál több fődarabot (fődarab különösen: a kompresszor, a kondenzátor, az elpárologtató, a hőcserélő) tartalmaz, az üzemeltető köteles az üzembe helyezéskor, illetve a kalorikus rendszert érintő változáskor a berendezés tervezőjével vagy a képesített személyzettel vagy a képesített vállalkozással elkészíttetni egy, az adott hűtőkör ellenőrzését támogató, a rendszer kalorikus kapcsolási vázlatát tartalmazó szivárgásvizsgálati dokumentációt, amit a Hatóság honlapján meghatározott, módosítható fájl formátumban, elektronikusan a Hatóság nyilvántartó rendszerébe a regisztrált hűtőkörhöz kell feltölteni.

A Hatóság tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a módosítható fájlformátum meghatározásra került, amelyről bővebben itt tájékozódhat.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció