Tájékoztató a "Kérelmek-Vállalkozás 2017" megnevezésű formanyomtatvánnyal kapcsolatban

Publikálva: 2017. január 19.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy elérhető a "Kérelmek-Vállalkozás 2017" megnevezésű formanyomtatvány, mely útján a cégképesítési kategória, a regisztráció felfüggesztése, és a felfüggesztés megszüntetése kérelmezhető.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2017. január 1. napjától hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységeket végzők képesítésére vonatkozó szabályokról szóló 60/2016. (XII. 28.) NFM rendelet (a továbbiakban: NFM rendelet). Az NFM rendelet 26. § (2) és (4) bekezdései alapján elkészült a „Kérelmek – Vállalkozás 2017” megnevezésű, 2017. január 1. napjától hatályos dokumentum (melyet a „Letölthető anyagok” menüpontban érhetnek el, illetve a Klímagáz Adatbázis nyitóoldalán a „Kérelmek – Vállalkozás” gombon keresztül.

A Hatóság egyebekben tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a kérelem megfelelő kitöltésével a cégképesítési kategória (például: HR-I.), valamint a regisztráció a benyújtást követő félév első napjától kerül felfüggesztésre [kérelem „A)” és „B)” részei]. A felfüggesztést megszüntető kérelemmel [kérelem „C)” része] a benyújtást követő félév első napjától válik aktívvá a megjelölt cégképesítési kategória (például: HR-I.).  

A 2017. január 1. napját követően a „Kérelmek – Vállalkozás 2017” megnevezésű dokumentumon keresztül kérelmezhető a vállalkozások képesítetti minőségének a felfüggesztése.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság 

Menü

Főoldal

Navigáció