Tájékoztató előtöltött berendezések nyilvántartásáról

Publikálva: 2016. május 2.

Tájékoztató azon vállalkozások részére, melyek F-ÜHG közeggel előtöltött berendezések kereskedelmével, telepítésével foglalkoznak.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Klímagáz adatbázis „Előtöltött berendezések” menüpontjában csak azokat az F-ÜHG közeggel előtöltött berendezéseket kell nyilvántartani a 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése, valamint a 19. § (5) bekezdése alapján, melyek hűtőköri szerelést igényelnek és nem hermetikusan zártak (pl. split klíma).

A 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdés a) pontja alapján regisztrációra köteles minden olyan vállalkozás, amely klímagázt vagy klímagázt tartalmazó vagy azzal működtetett berendezéseket az ország területén gyárt, oda behoz vagy onnan kivisz, címkéz, valamint forgalomba helyez, értékesít, valamint közvetít.

Fentiek értelmében, azoknak a vállalkozásoknak is regisztrálniuk kell a Klímagáz adatbázisba, akik hűtőköri szerelést nem igénylő és hermetikusan zárt berendezések gyártását, importját, exportját, címkézését, forgalomba helyezését, értékesítését, valamint közvetítését végzik. Ezeket a berendezéseket nem kötelező rögzíteni, azonban lehetőségük van a nyilvántartás vezetésére a Klímagáz adatbázisban.

Menü

Főoldal

Navigáció