Tájékoztató Telepítési Tanúsítvány rögzítésével kapcsolatban

Publikálva: 2016. október 13.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Klímagáz adatbázisba a Telepítési Tanúsítvány rögzítésének módja megváltozott. Az egyszerűbb rögzítés érdekében a Telepítési Tanúsítványok vonalkóddal lettek ellátva, melyet az értékesítőnek értékesítéskor, és a telepítőnek telepítéskor is meg kell adnia.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy a Klímagáz adatbázisban a Telepítési Tanúsítvány rögzítésének módja megváltozott. Első lépéseként az Adatbázisból, egyedi vonalkóddal ellátott Telepítési Tanúsítványt kell kinyomatatnia a telepítést vállaló vállalkozásnak. Második lépésként a telepíttető a vonalkód birtokában megvásárolja az értékesítőtől a berendezést, majd a berendezés telepítését követően a vállalkozás képesített foglalkoztatottja már a vonalkód megadásával, az eredeti Telepítési Tanúsítvány feltöltése nélkül végzi el a berendezés rögzítését.

Azon vállalkozások számára, akik régebbi, vonalkóddal el nem látott Tanúsítványt kívánnak rögzíteni, a Hatóság 2016. november 30. napjáig lehetőséget biztosít az eredeti példány másolatának feltöltésére.

A megváltozott Telepítési Tanúsítvány kitöltéséhez hamarosan elkészül a részletes útmutató, mely mind a Klímagáz adatbázisban, mind a https://nkvh.kormany.hu oldalon elérhetővé válik.

Amennyiben kérdés merül fel a Telepítési Tanúsítvány rögzítésével kapcsolatban, a Hatóság áll rendelkezésre.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció