Terméklista a nettó nulla hűtés eléréséhez

Publikálva: 2021. július 14.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság közzéteszi honlapján az Environmental Investigation Agency (a továbbiakban: EIA) nettó nulla hűtéstechnológiával kapcsolatos tájékoztató anyagának magyar nyelvű fordítását.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye Párizsi Megállapodásának célja, hogy megerősítse az éghajlatváltozásra adott válaszlépéseket azáltal, hogy a globális hőmérséklet-emelkedést ebben az évszázadban jóval 2°C alatt tartja az iparosodás előtti szinthez képest, és folytatja a felmelegedés 1,5°C-ra való korlátozására irányuló erőfeszítéseket. E célok elérése érdekében felismerték, hogy az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának 2050-re nettó nullára kell csökkennie.

A Párizsi Megállapodás aláírását közvetően nemzetek és vállalkozások egyaránt hozzá fogtak a nettó nulla kibocsátásra való átállás megtervezéséhez, melynek része a hűtési kibocsátások csökkentése.

A fenntarthatósági célokat szem előtt tartva az EIA egy olyan terméklistát állított össze, amely a nettó nulla hűtéshez vezető út részét képezheti. Az EIA tájékoztató anyaga lefordításra került, amely itt érhető el.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

Menü

Főoldal

Navigáció