A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság közreműködésével lebonyolított bűnügyi akció során klímagázt tartalmazó, nem utántölthető tartályok kerültek lefoglalásra.

Több pénzügyőrt is őrizetbe vett a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt a tompai közúti határátkelőhelyen. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség mellett a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság is részt vett 2022 áprilisában azon akció előkészítésében, amely során több mint 40 darab illegális hűtőközeget tartalmazó nem utántölthető tartály került lefoglalásra a tompai közúti határátkelőhelyen. Az akció során lefoglalt termékekre tekintettel a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta valamennyi elkövető előzetes letartóztatását.
Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a hűtőközegek beszerzése, vásárlása során kiemelt körültekintéssel járjanak el, hiszen mind közösségi, mind hazai szinten egyre erősödik a hatósági jelenlét az illegális hűtőközeg-kereskedelem visszaszorítására.


Nemzeti Klímavédelmi Hatóság