Elérhetővé vált a Klímagáz adatbázis mobil applikációja, mely program az iOS 9.x és Android 4.2.x vagy újabb verziószámú szoftver segítségével telepíthető.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság mobiltelefonra letölthető Klímagáz adatbázis applikációja mostantól elérhető. A felhasználóbarát kialakítású alkalmazással a Klímagáz adatbázisban kötelezően benyújtandó jelentések, feladatok teljesítése jelentősen könnyebb, és rövidebb idő alatt végezhető el. Segítségével az eljáró személy – különösen szivárgásvizsgálat, telepítés, javítás, klímagáz betöltés és lefejtés esetében – közvetlenül a tevékenység végzésének helyszínéről tud eleget tenni adatszolgáltatási kötelezettségének, ennek köszönhetően a klímagázokkal kapcsolatos tevékenységet folytató vállalkozások adminisztrációs terhei nagymértékben csökkennek.

A képesített személyek a mobil program segítségével folyamatosan hozzáférnek a jogosultsági körükbe tartozó berendezések teljes adattartalmához, mobiltelefonjukra automatikus figyelmeztetést kapnak a hozzájuk rendelt berendezések kötelező, időszakos szivárgásvizsgálatairól és azok állapotáról, lejártáról, elősegítve ezzel a jogszabályokban foglalt határidők betartását.

Az applikáció iOS 9.x és Android 4.2.x vagy újabb verziószámú szoftver segítségével telepíthető.

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság