Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvényben foglaltaknak megfelelően a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság biztosítja ügyfelei számára az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) felhívja Tisztelt Ügyfelei, valamint a gazdálkodó szervezetek képviselőinek figyelmét, hogy a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1. napjától kötelező az egyes állami szervekkel való elektronikus kapcsolattartás, valamint az ehhez szükséges hivatalos elérhetőségen történő dokumentumküldés és -fogadás, azaz a Cégkapu használata.

A fentiekre tekintettel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfelünket, hogy a Hatóság a döntéseit a gazdálkodó szervezetekkel elektronikus úton közli, amelyek a gazdálkodó szervezet Cégkapujához tartozó tárhelyen érhetőek el a következők szerint.

A gazdálkodó szervezet Cégkapu-regisztrációját az alábbi elérhetőségen lehet online kezdeményezni: https://cegkapu.gov.hu

Amennyiben a gazdálkodó szervezet már rendelkezik Cégkapu-regisztrációval, úgy a beérkező küldemények a tarhely.gov.hu elérési úton történő belépést követően tekinthetők meg az alábbiak szerint.

A képernyő bal oldalán található függőleges menüoszlop „Bejelentkezve: [természetes személy neve]”feliratra történő kattintással láthatóvá válik egy legördülő menü, ahol kiválasztható a gazdálkodó szervezet Cégkapu-tárhelye.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Hatóság hatáskörébe tartozó ügyekben elektronikus úton benyújtandó kérelmeiket a személyre szabott ügyintézési felületen (SZÜF) keresztül küldhetik meg, melynek elérhetősége: https://szuf.magyarorszag.hu/

A Hatóság hatáskörébe tartozó ügyek a SZÜF felületén a „Mezőgazdaság, környezetvédelem” menüpontban érhetőek el.

Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos esetleges panasz az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnél (euf.gov.hu) jelenthető be.

Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos további kérdéseit a Kormányzati Ügyfélvonal alábbi elérhetőségein teheti fel:

Telefon: 1818, Külföldről: +36 (1) 550-1858

E-mail: AZzuGdDXafmMCmmBCI4WdmzZWtvemlnQDE4MTguaHU=,

Honlap: http://1818.hu

Chat indítása: https://webchat.opennet.hu/ugyfelvonal/?ref=kozig

Üdvözlettel, 

Nemzeti Klímavédelmi Hatóság